Stránky

streda 30. júla 2014

Recenzia: Šampóny Timotei

 Ahojte :) 

Šampón Timotei som používala tieto mesiace stále keď som prišla domov z intráku (tam mám kokosový Balea), konkrétne to bol taký na zlaté pramienky, teda na blond melírované vlasy ako mám. A tento týždeň mamka domov priniesla jeho ďalšieho brata pre intenzívnu starostlivosť na suché a poškodené vlasy, ktorý je momentálne v skvelej akcii, tuším v CBA predajniach, za 1,55 €  rovno 2 kusy (2 x 250ml). A dopredu odporúčam túto akciu využiť kľudne aj dvakrát ;)


Oficiálny popis: 
1. Timotei Zlaté pramienky  na svetlé a zosvetlené vlasy obohatený o prírodné výťažky z harmančeka (100 % prírodné výťažky) zvýrazňuje zosvetlené pramienky vlasov a zanecháva ich nádherne blond a plné žiary (pri použití šampónu a kondicionéru).

2. Timotei intenzívna starostlivosť pre suché a poškodené vlasy obohatený o prírodné výťažky z avokádového oleja (100 % prírodné výťažky) napomáha vyživovať a posilňovať suché a poškodené vlasy a zanecháva ich krásne jemné (pri použití šampónu a kondicionéru).

- pre oba platí, že sú dodávané v NOVEJ k prírode šetrnej fľaši, ktorá je úplne recyklovateľná a obsahuje o 6 % menej plastu v porovnaní s predchádzajúcou fľašou šampónu Timotei 250 ml
- všetky sú BEZ PARABÉNOV :)

Čo som zistila: 
K obom v prvom rade poznamenám, že je asi každému jasné, že v nich nie je taká "príroda" ako je prezentovaná na obale a v oficiálnom popise, veď ide o šampón ľudia, stále to bude chémia ale tu ide aspoň o chémiu, ktorá je vcelku šetrná oproti veľkej väčšine šampónov a robí svoju prácu dosť dobre :) Je bez silikónov, bez parabénov,

Prvý Timotei, ktorý som mala na svetlé pramienky vlasov som mala asi 2 mesiace, neviem to presne. Mal krásnu harmančekovú vôňu, keď ste si ho dali do dlane farba bola takisto, zlatá dokonca s triblietkami. Nepenil šialene ale ani najhoršie. Taký štandard pričom opäť opakujem, že kvalita šampónu vôbec nie je v tom ako pení, no ak vám to aj tak chýba, umývajte si vlasy 2x za sebou, vtedy máte istotu. Ja sama si vlasy takto umývam.
Priznám sa, že som nejaký efekt zosvetlených pramienkov nepozorovala ale keď si spätne spomínam, raz sa ma kamarátka pýtala či som bola na nový melír, lebo sa jej zdali moje vlasy viac blonďavejšie :) tak možno predsa len vážne funguje ;)
Ináč sa vlasy rozčesávali dobre v kombinácii s kondicionérom od Cien ako stále. Po kondicionéroch Timotei som zatiaľ ani nepozrela ale bolo by načase.

Druhý Timotei ma ale príjemne prekvapil hneď po prvom umytí a na tom sme sa zhodli spolu so sestrou, ktorá mala tiež ten istý pocit. Jeho vôňa je viac sladšia ako u harmančeka, pretože ide o avokádový olej. Ja sladké vône zbožňujem čiže u mňa za toto plus. Farba šampónu je do biela.
Ďalšia vec, ktorá ohúrila úplne najviac bol ten pocit zdravých vlasov, jemných, ľahučkých, hladkých akoby ste vyšli od kaderníka, ktorý vám umyl vlasy tým najprofesionálnejším šampónom aký mal. (Nemáte taký pocit keď od kaderníka odchádzate? :D ) Vážne pecka. Milé prekvapenia a za nízku cenu, za akú sa Timotei predáva je to úplná bomba a už teraz viem, že ho budem chcieť opäť.
S rozčesávaním platí to čo pri prvom :)

V závere vyzdvihnem hlavne 2. šampón pre poškodené a suché vlasy. Je pravda, že ja takéto vlasy mám a veľmi sa teším až budem pozorovať čo s nimi šampón urobí aj po ďalších umytiach, keďže prvý dojem je viac než dobrý. Zabudla som poznamenať, že vlasy sa ani rýchlo nemastia, čo pripisujem hlavne tej ľahkosti zloženia šampónu :) Dostupný je v drogérii Teta, v iných si nie som istá ale keď pozriem doplním to sem. Cena za 1 ks (250 ml) sa pohybuje tak do 1,50 € a v aktuálnej akcii v CBA 1,55 € za 2 kusy.
Odporúčam rýchlo bežať do najbližšej drogérie a vyskúšať, nemali by ste ľutovať ;)

Hodnotenie: 5/5

Máte skúsenosti so šampónmi Timotej??Akú značku šampónov uprednostňujete?

piatok 25. júla 2014

Bioderma -Hydrabio


rad Hydrabio






Pleť treba hydratovať či je zima a či leto.  Pokožka stráca vlhkosť ak je príliš často vystavovaná teplotným zmenám, suchému vzduchu, horúcej vode, vplyvom ovzdušia, chladu, trpí tiež v klimatizovaných priestoroch a pri nadmernom vystavovaní slnku a samozrejme, ak zabúdame dopĺňať tekutiny zvnútra. Pokožku môžu vysúšať napríklad aj príliš agresívne sprchové gély či mydlá.
Hydrabio
 
Ako poznáte, že vaša pleť je dehydratovaná?
  •  pleť sa správa podobne ako keď sa spálite na slnku
  •  je na dotyk drsná, šupinková a citlivá
  •  dehydratovaná pleť ma zníženú schopnosť regenerácie
  •  vrásky sú zvýraznené
  •  pocit svrbenia, pálenia

Bioderma nám ponúka kompletnú starostlivosť o dehydratovanú pleť pod názvom Hydrabio.  Dnes vám predstavím produkty, ktoré mám z tejto rady v obľube ja.
Hydrabio H2Ovďaka patentu Aquagenium® (ktorý obsahuje celá rada Hydrabio) stimuluje schopnosť kožných buniek v hlbších vrstvách vytvárať a na svojom povrchu udržať vlhkosť, ktorá je nevyhnutná pre rovnovážny stav pokožky. Keďže ide o micelárnu vodu, je určená na odstraňovanie mejkapu vrátane očného. Je veľmi jemná, hypoalergénna, nekomedónna, neparfumovaná. Mejkap odstraňuje rovnako dobre ako Sensibio H2O s tým rozdielom, že pokožku navyše aj hydratuje.
 
250ml zoženiete za 14,49€
                                                                                              
Hydrabio Laitslúži na odstránenie mejkapu pre tie z vás, ktoré ste zvyknuté odličovať si tvár pleťovým mliekom. Má jemnú krémovú textúru (hutnejšiu ako mlieko Sebsibio H2O, ktoré je vyslovene gélové) a jemnú parfumáciu, ktorú ja absolútne milujem a práve toto mliečko je môj horúci tip.
 
250ml kúpite za 14,89€
 
 
Hydrabio Mousse
 
 
Mousse
Hydrabio Moussejemná čistiaca/umývacia pena so šľahačkovou textúrou, ktorá pokožku zbaví nečistôt bez toho, aby ju vysušila. Má rovnakú jemnú vôňu čistoty ako Hydrabio Lait. Pleť krásne vyčistí a zmatní, redukuje póry. Ja ju beriem všetkými desiatimi a určite odporúčam na všetky typy pleti. Dávkujete ju rovnako, ako šľahačku v spreji a nanášate na mierne vlhkú pleť. Krúživými pohybmi bruškami prstov odstránite nečistoty a zmyjete teplou vodou.
 
150ml je v predaji za 11,96€
 
 
Hydrabio maskastará sa o dehydratovanú pleť a ukážkovo ju rozmaznáva. Stačí ju len naniesť na vyčistenú pleť, nechať 10 minút pôsobiť a zbytok zotrieť kozmetickou vreckovkou. Ja ju nanášam v tenšej vrstve a po 10 minútach neraz už ani nemám čo zotrieť. Počas veľmi chladných dní ju používam ráno namiesto pleťového krému pod mejkap. Pri veľmi dehydratovanej pleti sa aplikácia odporúča každý večer, inokedy stačí 1-2x do týždňa. Cena za 75ml je 21,69€.
 
Hydrabio
 
Krém Hydrabio Riche je síce určený na suchú pleť, ale v zime mi prenáramne vyhovuje. Na jar a začiatkom leta mám rada skôr jeho odľahčenú verziu Hydrabio Légere. Ide o veľmi ľahký krémik s pumpičkovým aplikátorom a jemnou vôňou. Slúži ako skvelý podklad pod mejkap, pleť nezaťažuje, neupcháva póry, je hypoalergénny a naozaj skvele hydratuje.
 
40ml zoženiete v lekárniach za 21,69€
 
Rad Hydrabio uzatvára ešte hydratačné sérum a peeling. O obidvoch som vám na blogu už písala, stačí ich názvy len hodiť do vyhľadávacej lišty.
Ako bojujete proti známkam dehydratácia pleti vy? Poznáte a používate niečo z rady Hydrabio?
 
Peťka♥

štvrtok 24. júla 2014

Zopár kozmetických tipov a trikov

                                                                             zdroj


Predtým, než sa venovala blogovaniu, som začínala tým, že som sledovala rôzne články o kráse
a kozmetike. Stále som hľadala nejaké zázračné tipy a triky, ktoré by mi pomohli s mojím
problémom. Či už to boli veci týkajúce sa vlasov, alebo nejaké make-up rady, vždy som hľadala niečo prevratné. Nuž zopár takých vecí som aj našla a rozhodla som sa s vami o ne podeliť.

1. Ak chcete, aby vám korektor dlhšie vydržal na svojom mieste a nezliezal z tváre, tak si najprv naneste na dané miesto trochu očného tieňu. Toto som sa nedávno dočítala v jednom článku, neviem si už však spomenúť, kde to bolo, každopádne som to vyskúšala a fakt to funguje, ja mám problém s tým, že keď si na akné nanesiem korektor, tak po pár hodinách je krytie preč, tento trik sa mi fakt osvedčil.


2. Nanášanie make-up štetcom vám skutočne zaručí jeho dlhšiu trvácnosť a výdrž a za seba som si všimla, že aj lepšie krytie, pretože sa tváre nedotýkate prstami a nerozmažete si tak veľmi make-up. Neviem ja som dlho nanášala make-up prstami, ale zistila som, že štetcom je to oveľa lepšie, aj tá výdrž, aj to krytie.

3. Pre objem rias platí starý známy trik, že pred aplikáciou špirály si riasy poprášte púdrom a následne naneste špirálu, aj pri jednej vrstve uvidíte rozdiel. Vyskúšala som to aj sama a používam tento trik hlavne na príležitosti alebo aj vtedy, keď mám nejakú horšiu špirálu, ktorá nerobí to, čo by som chcela. 

4. A teraz niečo pre nás, ktoré máme mastné vlasy. O suchom šampóne ste už iste počuli, mne však na už mastné vlasy nikdy nefungoval, takže som zistila, že je potrebné ho naniesť večer, keď sú vaše vlasy ešte v akom-takom dobrom stave, na druhý deň budú vyzerať trochu lepšie, ale stále to nie je žiaden zázrak. V tejto oblasti sa musím ešte rozhodne zlepšiť. Ak prídem na niečo lepšie, určite vám dám vedieť. 

5. BB krém dokáže zvýšiť krytie make-upu, keďže sa nanáša pod make-up a je hnedej farby, tak čo to zakryje a následne spolu s make-upom bude krytie určite vyššie, ako keby ste použili len make-up samotný. Takto to robila moja kamarátka a ja som spočiatku bola hrozne skeptická ohľadom BB krémov, pretože som vedela, že nekryjú a že sú to len krémy, ktoré moja mastná pleť veľmi nepotrebuje. Avšak zistila som, že ako podkladový krém sú úžasné. Teda no vyskúšala som zatiaľ vzorku Garnier BB krému a aktuálne používam Miss Sporty, ale službu mi robí dobrú. 

6. Toto už poznáte, ale tak spomeniem to tu hlavne kvôli tomu, že som si dlho myslela, že zelené korektory sú na krytie rozšírených žiliek, ale potom som pochopila a na vlastnej koži vyskúšala, že na akné fungujú vynikajúco, zakryjú ho a zároveň liečia, sú vhodnejšie ako hnedé korektory, aspoň na akné. Škoda len, že ich je na trhu pomerne málo.

7. A teraz sa opäť vrátim k vlasom a k objemu, dlho som si fénovala vlasy iba tak klasicky, ale potom som objavila kulmofén a odvtedy to už nerobím nijako inak, pretože vlasy sú po takejto úprave iné, končeky sú pekné súmerné, nie sú rozlietané a účes má tvar a aj nejaký ten objem navyše, nič závratné, možno by sa dal väčší efekt dosiahnuť použitím penového tužidla, ako to všade uvádzajú, toto riešenie je však pre mňa tabu, keďže mám mastné vlasy. Ja radšej používam suché tužidlo.

Toľko na začiatok, ak objavím nejaké ďalšie nové tipy a triky tak o nich určite napíšem ďalší príspevok. Ak aj vy máte nejaké osvedčené tipy a triky, napíšte mi ich do komentárov, rada sa niečo nové dozviem. 

 

streda 23. júla 2014

Ako ste na tom vy a Balea?

 Ahojte :) 

Rozhodla som sa pre článok o výrobkoch značky Balea dostupných výhradne v sieťach DM drogérií. Doma mám niekoľko stálic, ktorých zásoby dopĺňam vždy keď sa minú a nedám na nich dopustiť. Pri Baleáckych výrobkoch ide častokrát o veľmi príjemnú kombináciu kvality a nízkej ceny zároveň aj keď výnimka môže potvrdzovať pravidlo, lebo neplatí to u všetkých výrobkoch.


Sama najviac využívam Balea výrobky na vlasy - ako sú šampóny alebo mlieko. Práve používam kokosový Balea šampón, no z tejto série som vyskúšala takisto aj višňový, aloe vera + mango tuším alebo perlový s figou. Taktiež jeden predávanú v tube (Oil Repair shampoo) a bola som zakaždým veľmi spokojná :)

K ďalším stálicám zaraďujem aj Balea penu na holenie, ktorá nesmie chýbať hlavne v lete a akurát pred týždňom som si kúpila opäť nové balenie spolu s upokojujúcim gélom po holení.

Menej skúseností mám s Balea produktmi na pleť. Po zlej skúsenosti s jedným pokusným králikom som sa k ničomu ďalšiemu neodhodlala. Samozrejme, snažím sa neprehliadať aspoň recenzie iných báb, ktoré to riskli a skúsili to s Baleou, no zatiaľ ma nič neohúrilo natoľko aby som si podobný produkt určený na pleť kúpila taktiež. Ak máte svoje tipy, s ktorými ste spokojné z tejto kategórie tak určite dajte vedieť v komentároch.

Úplná pecka sú Balea sprchovacie gély a takisto aj krémy na ruky alebo telové mlieka :) Ich najväčším plusom je veľmi prenikavá vôňa. Na fotke vyššie (viac-menej v strede a kúsok naľavo) je krém na ruky mojej sestry ( :D ) s praktickou pumpičkou a čučoriedkovou vôňou. Na môj vkus je redšej konzistencie ale stále veľmi dobre vstrebateľný a vôbec nie mastný ako mnoho iných krémov. Na intráku ja používam iný, hustejší, ktorý sa mi pomaly ale isto míňa a už sa teším kedy objavím nejaký nový :)
Čo sa týka sprchovacích gélov, najväčšiu radosť mi robí aktuálna novinka s melónovou vôňou. Pôvodne som si chcela zájsť po telové mlieko z tejto sady, no keďže sa vypredalo rýchlosťou blesku ostal mi len sprcháč, ktorého kúpu rozhodne neľutujem a odporúčam. Ako stvorený na leto ;)

 
Čo hovoríte na Baleu vy?? Používate veľa výrobkov tejto značky a máte dokonca svoje obľúbené, ktoré vám nesmú nikdy chýbať?? :)
 
Peťka

utorok 22. júla 2014

Antiperspiranty Maximum Protection: Rexona vs. Dove

Krásne dobré ránko prajem!!
Tieto "vylepšené" antiperspiranty nie sú žiadna novinka, na jar minulého roku sa o nich písalo všade, Rexona bola v SenzaBoxe a pretože som s ňou bola veľmi spokojná, kúpila som si potom aj ďalšie balenie. Nedávno som sa ale rozhodla vyskúšať aj Dove a oba antiperspiranty porovnať. Oba výrobky sľubujú 2x účinnejšiu ochranu proti poteniu než klasické antiperspiranty ... takže ako dopadli?


Obal: obaja majú rovnaký, predávajú sa v krabičke, vnútri zalepené pečaťou, takže je jasné, že ich nikto neskúšal. Objem je 45 ml. Pri prvom použití je trochu nevýhoda, že je obsah zalezený veľa dole a musíte dosť dlho točiť kolieskom, než vylezie (prvýkrát som si myslela, že mám rozbitý ten vysúvací mechanizmus, teraz už to beriem s kľudom a točím a točím :)

Cena: je trochu vyššia ako pri klasických antiperspirantov; kupovala som ich v DM, Rexonu za
 5,30 €, - a Dove som mala zrovna s nejakou zľavou, ale normálne stojí tak isto, -.

Vôňa: Rexonu mám v prevedení Clean Scent, Dove Original Clean. Rexona mi vonia viac, ale niekomu môže vadiť, že je vôňa moc intenzívna, je ju naozaj celkom cítiť, napríklad keď si idem ľahnúť. Dove vôňu jemnejšiu, ale je taká púdrová, čo nie je úplne môj šálka kávy.
Dove - složení

Zloženie: nebudem sa robiť chytrou, že tomu rozumiem, takže pre záujemcov je Dove na fotke, krabičku od Rexony už nemám. Určité rozdiely tam , všetky tie názvy mi prídu dosť desivé a v Rexona je toho viac (veď  má silnejší účinok)
aplikátor je u oboch rovnaký, len Dove je čisto biely a Rexona ide trošku do žlta

(a môj prvý gif! :)


Účinok: to najdôležitejšie na koniec. Čo sa týka ochrany pred potením, tak ani jeden potenie úplne nezabránil (ale vzhľadom k tomu, že sa potím celkom dosť a nepomohol mi nikdy poriadne ani Driclor, tak to neberiem ako úplný neúspech). Rexona je rozhodne účinnejšaúdajne obsahuje naviac nejakú špeciálnu technológiu TRIsolid, ktorá reaguje na telesnú teplotu a uvoľňuje podľa toho viac antiperspiračných látok. Dove toto nemá, ale má obsahovať 1/4 hydratačného krému. Je naozaj krémovejší a jemnejšie, po Rexone som mala niekedy podpazuše vysušené, Dove pekne hydratuje. Používala som ich podľa návodu pred spaním a niekedy ešte aj ráno, aj tak som sa po použití Dove potila ako s bežným antiperspirantom. Rexona bola v tomto ohľade lepšie, niekedy mi podpazušie vydržalo suché skoro celý deň, ale rozhodne nie pri väčšom strese alebo fyzickej námahe.

  Každopádne Rexonu budem kupovať aj naďalej, pretože je naozaj účinnejší ako všetky ostatné antiperspiranty, ktoré som kedy mala. Dove bude viac vyhovovať tým, ktorí sa toľko nepotí. Celkom sa vyrábajú dve vône Dove, tri dámske a dve pánske Rexony.

Máte skúsenosť s týmito antiperspirantami?
 
Peťka♥

pondelok 21. júla 2014

Módne trendy na LETO 2014

Módne trendy na toto leto otvárajú nové smery vo svete módy. Každá milovníčka módy si určite príde na svoje. Móda na leto 2014 je veľmi farebná, plná zaujímavých strihov a rôznych vzorov.ň

V prvom rade sa budeme venovať farbám. Samozrejmosťou sú základné farby biela a čierna. Farebná škála je skutočne pestrá. Farby určené na letnú sezónu boli rozdelené do troch kategórii – teplé, studené a neutrálne. Neznamená to však, že si celý tvoj outfit sa musí niesť v teplých tónoch. Môžete jednodlivé odtiene kombinovať. Pozrite si teda farebnú škálu:

1. Teplé odtiene

1

2. Studené odtiene

2

3. Neutrálne odtiene3

Takže keď už poznáte farby na leto 2014, môžeme si predstaviť módne trendy:

1. Midi sukňa

Sukňa k letu nepochybne patrí. Ako si si mohla všimnúť prichádza nová dĺžka – midi. Sukne midi sú najhorúcejším trendom tejto jari a leta. Keďže sa nosia od pásu, nádherne zoštíhľujú. Midi sukňa je veľmi elegantná a ženská. Na leto si vyberte skôr sukňu z jemnejšieho a vzdušného materiálu. Podľa príležitosti ju môžeš skombinovať s tielkom alebo košeľou, ktoré do nej zapravte – jedine tak vynikne nádherný strih sukne a Vaše  sexi krivky.

midi

2. Krátke nohavice

Krátke nohavice alebo šortky sú neodmysliteľnou súčasťou leta. Móda na tento rok prináša rôzne strihy a vzory, ktoré dodávajú šortkám, ako takým, úplne iný rozmer. Už to nebudú len riflové, alebo jednofarebné “kraťasy”. V obchodoch ich nájdete flitrované, vzorované alebo aj šortky v bláznivých strihoch, ktoré vyzerajú skôr ako minisukňa. Je len na tebe, ktoré sa ti páčia najviac. Nezabúdajte na doplnky, ktoré celý outfit okorenia.

shorts

3. Voľné blúzky

Horúce leto si vyžaduje vzdušné oblečenie. Najvhodnejšie sú bavlnené blúzky s voľnejším strihom. Jednoducho si ich zapravíš do sukne alebo nohavíc, pridáš pár výrazných doplnkov a môžeš vyraziť. Obchody sú plné farebných a šik blúzok. Ak si nejakú zadovážiš, určite s ňou budeš veľmi spokojná. V ukážke nižšie môžeš vidieť veľmi trendovú khaki blúzku v kombinácii s čiernymi šortkami a flitrovanou kabelkou. Je to neutrálny outfit, s ktorým toto leto nič nepokazíš a budeš sa cítiť pohodlne. Druhá kombinácia je odvážnejšia. Blúzka vo farbe kráľovskej modrej s kabelkou a bielymi šortkami, ktoré svojim netradičným strihom pripomínajú skôr sukňu. Táto kombinácia výrazná a v lete s ňou určite zažiarite.
shirt

4.  Šaty

Čo je viac ženské a sexi ako letné šaty? Šaty budú jednoducho vždy in. Rôzne strihy, farby, vzory – vyber si také v akých sa cítiš najlepšie. Dokombinuj so štýlovou kabelkou a doplnkami a si pripravená na letnú párty. V prvej ukážke môžeš vidieť voľné šaty v teplých odtieňoch – Mandarínkové šaty so zaujímavým fuksiovým náhrdelníkom – samozrejme zladené s topánkami a kabelkou. Druhá inšpirácia sú šaty zvýrazňujúce pás vo farbe aqua v kombinácii s neutrálnym odtieňom kabelky, opasku a topánok, ktoré sú perfektne zladené. S touto kombináciou vždy vyhráš.

dress



Páčia sa Vám módne trendy na toto leto? 

nedeľa 20. júla 2014

Prečo si lakujeme prstenník inou farbou?

Ahojte!
Názov článku asi hovorí za všetko. Stále som sa túto otázku v duchu pýtala keď som tomuto trendu podľahla tiež aj napriek tomu, aby som vedela čo to môže znamenať alebo či to vôbec niečo znamená. Nedalo mi to a jediný kto mi na všetko vie odpovedať je samozrejme ujo Google :D Tu je jeho odpoveď.



Trend lakovania si prstenníka inou farbou patrí medzi populárne metódy už asi 2 roky. Nezrodil sa nikde inde ako v Amerike - California a New York (kto by to bol čakal čo? ) a onedlho doputoval aj k nám do Európy. Nazýva sa to presnejšie "Ring finger nail polish" alebo "Accent nail manicure" čo je viac-menej upriamenie pozornosti na tento prst.

Táto metóda prišla presnejšie priamo s novou kolekciou Viviene Westwood v tom období a zároveň aj Leighton Denny, expert na nechtovú manikúru, ktorý sa pokladá za jej zakladateľa (osobne si myslím, že je to dobrá blbosť, lebo táto metóda tu mohla byť už dávno len nebola tak populárna ako je teraz). Na druhej strane, medzi celebritami sa prvý krát s takouto manikúrou objavila hviezdička Vanessa Hudgens a hneď za ňou aj najkrajšia žena sveta Beyoncé (u nás som si ako prvú všimla Daru Rolins keď bola porotkyňou v Let´s Dance alebo čo to bolo ).


A čo to vlastne znamená? 
Odpoveď, ktorá ma zaujala najviac je, že takto vlastne "nenápadne" naznačujeme, že sme voľné. Je to preto akési vyjadrenie nášho statusu, jednoducho kvôli tomu, že nalakovaním prstenníka inou farbou sa pozornosť automaticky sústredí na palec, kde sa nosí zásnubný prsteň.

To bola tá zaujímavejšia teória. Druhá je celkom jednoduchá a vie ju asi každá z vás, ktorá si takto nechty lakuje. Je to proste zaujímavejšie, nápadnejšie a živšie (na leto stvorené) ako keď si nalakujeme všetky nechty tou istou farbou.  Ľudia vnímajú zrakom, to je jasné a pestrejšia farba medzi svetlejšími kričí natoľko, že je občas nemožné nevšimnúť si takúto manikúru na nechtoch.

S tým len súhlasím. Aj mne príde zaujímavejšie skúsiť niečo nové (aj keď neviem či toto sa ešte novým dá stále nazvať) než si dookola lakovať nechty tou istou farbou. Nehovorím zasa, že odteraz mám prstenník neustále nalakovaný ináč, skôr naopak, nepreháňam to tak, no sama sa pristihnem, že ma skôr upútajú nechty s niečím výnimočným, s niečím, s čím sa nestretnem každý deň a "Accent nail manicure" to určite je. A vôbec! Prečo to nevyskúšať, keď to robí aj najkrajšia žena sveta? :D Nie je to dostatočný dôvod? Za tento pokus sa nič nedá.

Zamýšľali ste sa nad týmto trendom aj vy? Lakujete si takto nechty? Páči sa vám to alebo nie?



Pri hľadaní obrázkov som narazila aj na kúsky kde sa nejedná o prstenník ale ukazovák :D Som zvedavá aké teórie vzniknú na tento trend...




sobota 19. júla 2014

☀ Saturday random ☀

Aj keď je vonku celkom dobré počasie,v poslednej dobe veľmi rada pozerám fotky na iných blogoch. Takže dneska vám prinášam pár fotiek (väčšinou z mobilu, keďže zrkadlovku nezvyknem ťahať so sebou všade), ktoré mi pribudli v mobile za poslednú dobu..:o)  príjemné pozeranie........

.....














 
 
To je vše, přátelé....
Príjemný zvyšok dňa
 
Peťka
                


piatok 18. júla 2014

❀ Umelecké fotografie / pt. 2 ❀

Tak a som tu s ďaľšou časťou mojich fotiek.Nebudem Vás zdržiavať zbytočnosťami, poďme na to.Príjemne pozeranie....

.....